Otkaz Bobu Bradleyu
Otkaz nakon pet godina

Amerikance traže selektora

Otkaz Bobu Bradleyu

M. Maksimović

Bob Bradley otpušten je s mjesta selektora reprezentacije SAD-a nakon pet godina provedenih na toj dužnosti.Bradley se našao na udaru kritičara nakon što je američka reprezentacija pružila blijede igre na prošlomjesečnom Gold Cupu, prvenstvu Sjeverne i Srednje Amerike usprkos plasmanu u finale u kojemu je kao domaćin izgubila od Meksika.

''Željeli bismo zahvaliti Bobu Bradleyu za njegovo djelovanje u službi američkog fudbala u posljednjih pet godina. Tokom njegova mandata, naša je reprezentacija ostvarila brojne uspjehe, ali smatramo da je vrijeme za promjenu. Uvijek je teško donijeti ovakvu odluku, pogotovo kada je u pitanju netko koga vrlo cijenimo, kao što je to slučaj s Bobom, kojemu želimo sve najbolje u daljnjoj karijeri'', izjavio je predsjednik Američkog saveza Sunil Gulati.

Američka reprezentacija je pod Bradleyevim vodstvom 2007. godine osvojila Gold Cup, a prošle godine je na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici stigla do osmine finala, gdje je izgubila od Gane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.