Otkaz Franku Rijkaardu

Nakon neuspjeha na Gulf Cupu

Otkaz Franku Rijkaardu

M. Maksimović

Frank Rijkaard više nije selektor reprezentacije Saudijske Arabije.Otkaz je uslijedio nakon neuspjeha njegove sada već bivše reprezentacije na Arapskom Gulf kupu.Selekcija Saudijske Arabije je nakon dva uzastopna finala, ove godine ostala  i bez polufinala, odnosno na svega tri osvojena boda u svojoj u grupi. 

Saudijska Arabija je pobjedila Jemen, ali je poražena od Iraka i Kuvajta. Čelnici saveza su ostali razočarani te su odlučili holandskom stručnjaku uručiti otkaz.Problem definitivno ne predstavlja ni činjenica da je Frank  je imao valjani ugovor u vrijednosti od devet miliona dolara, s tim da u ugovoru postoji i stavka po kojoj će dobiti pet miliona u slučaju otkaza.

 

Rijkaard je bio četvrti Holanđanin na klupi Saudijske Arabije. Prije njega tu su bili Leo Beenhakker, Gerard van der Lem te Martin Koopman.Iako mnogi naravno ovaj loš rezultat na Gulf Cupu apostrofiraju kao glavni razlog zbog kojeg je Frank dobio otkaz, međutim treba uzeti u obzir i činjenicu da se Saudijska Arabija oprostila od kvalifikacija za SP 2014.godine. Već u trećem krugu, Saudijska Arabija je bila treća iza Omana i Australije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.