Otkaz Neurureru šansa za Adnana Zahirovića

Bochum otpustio trenera

Otkaz Neurureru šansa za Adnana Zahirovića

Teme:

VfL Bochum, za koji nastupa nekadašnji bh. reprezentativac Adnan Zahirović, zahvalio se na saradnji Peteru Neurureru nakon višegodišnje saradnje. 

"Na ovaj korak smo se odlučili nakon što su se mišljenja nas u klubu i trenera nisu slagala, a u prethodnim danima pojedine trenerove izjave i ponašanje nisu ono čime smo bili zadovoljni", rekao je sportski direktor kluba Christian Hochstätter.

"Ja sam šokiran. Nemam ništa posebno da kažem na sve ovo što se desilo", kratko je rekao Neururer u izjavi za "SID".

Neururer je peti trener koji je ostao bez poslao tokom nove sezone u 2. Bundesligi. Prije njega 1. FC Nürnberg otpustio je Valeriena Ismaela, 1860 München Ricarda Moniza, Erzgebirge Aue Falka Götza i St. Pauli Rolanda Vrabeca.

Otkaz dugogodišnjem trener Bochuma svakako je šansa da nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Adnana Zahirovića da u narednom periodu više  vremena provodi na terenu, nego li na klupi za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.