Otkaz selektoru Mozambika

Nakon poraza od Nigerije

Otkaz selektoru Mozambika

Edmir Škorić

Čelnici nogometnog Saveza Mozambika ne žele produžiti saradnju sa selektorom Mart Nooijom, jer je, kako tvrde, razočarao ne ispunivši ciljeve koji su pred početak Afričkog kupa nacija stavljeni ispred njega.

Iako baš nema hrpu zvijezda i dobru momčad, selektor Mozambika Mart Nooij morao je odvesti tu zemlju do četvrtfinala, u protivnom dobio bi otkaz.

I, upravo se to dogodilo nakon što je jučer Mozambik sa 3:0 poražen protiv Nigerije. Predsjednik nogometnog Saveza Mozambika  Fezal Sidat kazao je kako holandskom stručnjaku neće biti obnovljen ugovor, koji ističe krajem januara.

"Nema smisla da obnovimo ugovor s Mart Nooijom, kada nije mogao ispuniti cilj koji smo mu postavili", kazao je Sidat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.