Otkaz za Lacombea
Guy Lacombe

Nakon blamaže u Kupu

Otkaz za Lacombea

M. Maksimović

Francuski prvoligaš Monaco otpustio je trenera Guya Lacombea nakon eliminacije iz Kupa i poraza od petoligaša Chamberyja, a vođenje prve  ekipe preuzeo je Laurent Banide.

"Okolnosti poraza u Chamberyju zahtijevale su promjene u stručnom štabu. Stoga smo odlučili postaviti Laurenta Banidea na mjesto trenera", objavilo je vodstvo kluba.

Na polovici prvenstva Monaco se nalazi tik iznad zone ispadanja, na 17. mjestu sa 19 bodova, ali 18. Caen i 19. Lens, koji zaostaju jedan, odnosno tri boda, imaju po utakmicu manje. Kao trener Lacombe je vodio Cannes, Tolouse, Guingamp, Sochaux, PSG, te prije Monaca Rennes. Sa PSG-om je osvojio Kup, sa Sochauxom Liga Kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.