Otkazan meč Uzbekistana i Turske

Zbog nesnosne vrućine u Taškentu

Otkazan meč Uzbekistana i Turske

Turska fudbaska federacija otkazala je prijateljski meč sa Uzbekistanom, koji se trebao odigrati u narednoj sedmici, a razlog su nesnosne vrućine.

Kako je navedeno, utakmica u Taškentu zakazana za 14. august, otkazana je zbog "neočekivanih vremenskih prilika", ali i zbog toga što Uzbekistanska fudbalska federacija "nije mogla obezbijediti odgovarajuće uslove".

Temperatura u Taškentu danas je iznosila 38 stepeni Celzijusa, a prema meteorolozima u narednoj sedmici očekuju se temperature od oko 35 stepeni Celzijusa.

Istraživanjem Medicinskog komiteta FIFA došlo se do zaključka da se fudbaleri koji igraju na temperaturi od 30 stepeni zamore nakon 50 minuta igre.

Turska federacija saopštila je da će umjesto otkazane utakmice u Uzbekistanu, u istom terminu - 14. augusta ugostiti Ganu u prijateljskom meču u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.