Otkazan susret sa Bosnom
Elvir Rahimić

Zbog ubistva Vedrana Puljića

Otkazan susret sa Bosnom

Fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine trebala je sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" imati generalnu probu uoči odlaska u Estoniju protiv FK Bosne iz Sarajeva.

Međutim, zbog situacije nastale nakon ubistva Vedrana Puljića u Širokom, selektor BiH Miroslav Blažević odlučio je otkazati susret.

Kontrolni susret sa sarajevskim niželigašem trebao je poslužiti selektoru Miroslavu Blaževiću kao posljednja uvertira pred odlučujući susret kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi u Talinu sa Estonijom.

Ćiro je protiv sarajevskih Studenata namjeravao izvesti jedan kombinovan sastav.

"Za utakmicu sa Bosnom u ekipi nije trebalo biti kapitena Emira Spahića, koji se još uvijek nije dovoljno oporavio od povrede, tako da ne želim rizikovati pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja. Bilo bi neozbiljno od mene da kapitena stavim u tim i tako rizikujem dodatnu povredu. Osim Spahića, protiv Bosne nisu trebali igrati Elvir Rahimić i Samir Muratović, kojima je potreban odmor od utakmica koje su igrali za svoje klubove", kazao je Ćiro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.