Otkazano 5 hiljada ulaznica

Zbog ispadanja Francuske i JAR-a

Otkazano 5 hiljada ulaznica

Edmir Škorić

FIFA će 5.000 ulaznica vratiti u prodaju, nakon što se Južna Afrika i Francuska nisu uspjele plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Oko 5.000 ulaznica bilo je rezervisano za navijače Južnoafričke Republike i Francuske. No, obje selekcije nisu uspjele izboriti plasman u knock-out fazu, pa će FIFA ulaznice ponovo pustiti u prodaju.

Čak 4.000 ulaznica je za subotnji ogled osmine finala Urugvaja i Južne Afrike na stadionu Nelson Mandela Bay u Port Elizabethu, dok će preostalih hiljadu ulaznica moći kupiti svi oni koji na stadionu Soccer City u Johannesburgu žele pogledati duel Argentine i Meksika.

FIFA je već ranije kritikovana zbog online prodaje ulaznica, što je teško palo siromašnim ljudima u Južnoj Africi, ali zato su sada dugi redovi ispred ureda za prodaju ulaznica.

Ulaznice za finale koje će se 11. jula odigrati u Johannesburgu na Soccer City stadionu skoro su rasprodane. Navodno je FIFA već prodala 97 posto ulaznica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije