Otpada povrijeđeni Bojan Regoje
Bh. reprezentativci spremni za izazove

Ćiro okupio "Zmajeve" za Uzbekistan

Otpada povrijeđeni Bojan Regoje

Kombinovana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u hotelu Hercegovina na Ilidži, a selektoru Miroslavu Ćiri Blaževiću na prvoj prozivci se odazvalo 16 fudbalera, većinom onih koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

Emir Spahić i Sanel Jahić su kasnili, ali bi se i oni trebali pojaviti na prvom treningu, dok je Bojan Regoje, stoper Slavije povrijeđen i male su šanse da sa ostatkom ekipe krene u Tashkent gdje će Ćirini zmajevi 1. juna odigrati prijateljsku utakmicu protiv Uzbekistana.    

„Sa velikim nestrpljenjem očekujem da vidim sa kakvim igračkim kadrom raspolažem, odnosno znatiželjan sam kakve kapacitete imaju igrači na koje ću računati u meču sa Uzbekistanom“, rekao je selektor Blažević, naglasivši da njegove izabranike u Tashkentu očekuje težak ispit:

„Klubovi iz Uzbekistana izbacili su u azijskoj ligi prvaka sve protivnike iz Irana, što nam govori da je riječ o veoma kvalitetenoj fudbalskoj naciji. Sigurno će nam pokušati zagorčati život, ali isti tako vjerujem da ćemo se dobro spremiti i da im nećemo priušitit to zadovoljstvo.“

Spisak za UzbekistanZa utakmicu protiv Uzbekistana konkurisaće slijedeći igrači: Nemanja Supić, Adis Nurković, Ilija Prodanović, Elmir Kuduzović, Amer Jugo, Elvir Čolić, Saša Kajkut, Stojan Vranješ, Vlastimir Jovanović, Alen Škoro, Emir Hadžić, Samir Bekrić, Velibor Đurić, Velibor Vasilić, Josip Topić, Emir Spahić i Sanel Jahić.  Selektor našeg nacionalnog tima dotakao se i predstojeće dvije utakmice, koje slijede nakon gostovanja u Uzbekistanu (selekcija novinara 5. juna i Oman četiri dana kasnije).

„Imali smo dosta problema u sastavljanju ekipe za gostovanje u Tashkentu, ali svi oni koji neće putovati u Uzbekistan opravdano su odsutni. Vjerujem da će svi biti na raspolaganju za naredne dvije utakmice u kojima želim isprobati mnogo kombinacija. Vrlo mi je važna utakmica sa selekcijom novinara. Moram priznati da se pomalo pribojavam te utakmice. Nije istina da sam izjavio kako ćemo im utrpati deset komada. To će biti utakmica u kojoj nema favorita. Nadam se samo da nećemo izgubiti“, naglasio je uz određenu dozu šale i ozbiljosti selektor Blažević.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije