Otpali Nadarević i Jovanović
Nadarević je protiv Selekcije novinara obnovio povredu

Zadnji trening pred put u Francusku

Otpali Nadarević i Jovanović

Zadnji trening pred odlazak fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u Francusku na utakmicu protiv Omana, zadao je glavobolju selektoru Miroslavu Blaževiću.  

Na Grabavice sa ostatkom ekipe nije bilo Safeta Nadarevića, koji je zbog povrede definitivno otpao iz kombinacija za meč sa Omanom i umjesto Cannesa zaputio se u rodni Cazin. Sa drugim problemom, Ćiro i njegov stručnji štab suočio se tokom treninga, obzirom da je zbog povrede rad sa ekipom prije vremena morao okončati Vlastimir Jovanović.

„Jovanović neće moći igrati jer je zaradio distorziju zgloba lijeve noge“, potvrdio je Blažević, naglasivši kako neće uputiti nove pozive.

Kao i na svim dosadašnjim treninzima, upriličena je utakmica između „plvih“ i „narandžastih“. Pobjedu su slavili, uslovno rečeno rezervisti, koji su nastupili u sastavu: Supić, Jahić, Kečo, Spahić, Štilić, Pjanić, Jovanović, Topić i Mravac. Na suprotnoj strani, bili su: Nurković, Vasilić, Rahimić, Pandža, Salihović, Muratović, Ibričić, Misimović i Džeko.

„Rezervisti“ su bolj otvorili meč i već nakon desetak minuta vodili su sa 4:0. Dva puta mrežu Nurkovića zatresao je Topić, a po jednom su se u listu strijelaca upisali su se Spahić i Štilić. Nakon toga uslijedilo je opuštanje, što su iskoristili Ibričić, Misimović i Vasilić te smanjili na 3:4. Pjanić je pogodio za 5:3, a konačan rezultat postavio je Misimović.

Bh. reprezentativci sutra u jutarnjim satima putuju prema Francuskoj, čarter letom na relaciji Sarajevo – Nica, a do utakmice sa Omanom, Ćirini Zmajevi odradiće još jedan trening.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti