Otpali Rahimić i Misimović, pozvan Zec
Misimović ne dolazi na okupljanje zbog porodičnih razloga

Fudbalska A reprezentacija BiH pred Iran

Otpali Rahimić i Misimović, pozvan Zec

Elvir Rahimić, veznjak moskovskog CSKA i Zvjezdan Misimović, mozak njemačkog Wolfsburga, neće se pojaviti na okupljanju fudbalske A reprezentacije BiH uoči predstojećeg prijateljskog susreta protiv Irana koji je na rasporedu 12. avgusta na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase – Koševo.

Sa druge strane, nakdnadno je pozvan Ermin Zec, napadač hrvatskog prvoligaša Šibenika, koji nije upisao niti jedan nastup u ovoj sezoni, obzirom da je u potrazi za klubom.

Rahimić je dolazak na okupljanje koje je zakazano za 10. avgust u ilidžanskom hotelu Hercegovina otkazao zbog povrede, dok je Misimović izostanak opravdao porodičnim razlozima.

Još uvijek je neizvjesno hoće li se na okupljanju pojaviti Asmir Begović, golman Portsmoutha, te Admir Vladavić koji je protekle subotu povrijedio ligamente skočnog zgloba desne noge.

„Situacija je mnogo bolja. Malo sam nategao ligamente, ali sam već počeo lagano trenirati. Nisam želio rizikovati i stoga nisam otputovao u Zagreb, ali vjerujem da ću igrati u subotu protiv Mattersburga i da ću biti spreman za reprezentativno okupljanje“, kaže Vladavić.

Miroslav Ćiro Blažević, selektor našeg nacionalnog tima pozive je uputio slijedećim igračima: Nemanja Supić, Asmir Begović, Adis Nurković, Emir Spahić, Ivan Radeljić, Sanel Jahić, Damir Mirvić, Boris Pandža, Safet Nadarević, Adnan Mravac, Dario Damjanović, Samir, Muratović, Elvir Rahimić, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Zlatan Bajramović, Senijad Ibričić, Semir Štilić, Zlatan Muslimović, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Admir Vladavić i Mirnel Sadović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.