Otpao i Hasagić, naknadno pozvan Mujkić
Selektor Blažević iz Medulina morao zvati golmana Slobode

Problemi sa povredama u našem timu

Otpao i Hasagić, naknadno pozvan Mujkić

Fudbalski A reprezentativci BiH na stadionu Orijenta u Krimeji obavili su danas prvi trening po okupljanju uoči kontrolne utakmice sa Rijekom.

Selektor Miroslav Ćiro Blažević suočio se sa problemima i pred susret sa hrvatskim prvoligašem. Osim, Darija Damjanovića koji je trenirao samo prvih 15 minuta za Ćiru je stigla negativna vijest i po pitanju golmana Kenana Hasagića.

Ćiro: Hasagića ne treba forsirati

«Hasagić je još povrijeđen, to jeste osjeća bolove u ramenu zbog kojih je propustio i posljednje susrete za svoj Istanbul BB u prvenstvu Turske. On će biti sa nama u Rijeci, ali ne vjerujem da ćemo ga forsirati i staviti na gol. Ne želimo riskirati, naravno, potreban nam je u kvalifikacijama za SP protiv Belgije 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici. Zbog toga odlučio sam uputiti dodatni poziv golmanu Slobode, Denisu Mujkiću. On je sa svojom ekipom na pripremama u Medulinu i večeras će biti sa nama u hotelu u Opatiji», rekao je Ćiro u telefonskom razgovoru iz Rijeke za SportSport.ba.

Damjanović se žalio na bolove u peti

Inače, Ćiro je na današnjem treningu radio sa sve 12 reprezentativca. Od toge, kao što smo ranije pomenuli, Damjanović je otpao već na startu.
«Damjanovića boli peta. Počeo je trening, a onda se žalio na sve jače bolove. Logično, poštedio sam ga, i veliko je pitanje da li će i on igrati protiv Rijeke. Kako sada stvari stoje on i Hasagić gotovo sigurno neće nastupiti u srijedu», kazao je Ćiro za naš online magazin.  

Od 12 igrača radilo čak 7 stopera

Na Krimeriji su tako cijeli trening odradili golman Adis Nurković, te Ermin Zec, Zdravko Šaraba, Velibor Vasilić, Damir Mirvić, Adnan Mravac, Admir Vladavić, Emir Spahić, Senijad Ibričić, Dilaver Zrnanović i Boris Pandža.  Zanimljivo, od 12 igrača na današnjem treningu čak njih sedam su stoperi. To dovoljno govori koliko «škripi» u našoj odbrani, te da je ona ključni Ćirin problem pred utakmice sa Belgijom. Uostalom, zbog toga i igramo sa Rijekom, kako bi se selektor uvjerio na koje od pomenutih defanzivaca će računati u nastavku kvalifikacija za Mundijal «Južnoafrička Republika 2010»?!

Stižu još sedmorica

Izuzev naknadno pozvanog Mujkića, večeras će se saigračima iz reprezentacije u Opatiji pridružiti Ivan Radeljić, Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Kenan Hasagić, Džemal Berberović i Zlatan Muslimović, dok je za sutra najavljen dolazak Samira Muratovića. Sutra bi i oni trebali trenirati sa ostatkom našeg nacionalnog tima.

Prijateljska utakmica Rijeka – BiH igra se u srijedu od 17 sati na stadionu «Kantrida».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije