Otpisani Racing do boda kod Getafea

Primera, 20. kolo

Otpisani Racing do boda kod Getafea

Edmir Škorić

Prvi susret zaostalog 20. kola španjolske Primere završen je podjelom bodova. Getafe nije uspio na svom stadionu savladati otpisanu momčad Racing Santandera.

Getafe je imao priliku domaćom pobjedom nad već otpisanim Racingom doći na bod šestoplasiranom Atletico Madridu i zadržati kakve-takve šanse da naredne godine igra u Evropskoj ligi. Ipak, Racing im to nije dozvolio.

Desetak hiljada posjetitelja na Coliseum Alfonso Perez stadionu u Madridu nije vidjelo puno toga u prvih 45 minuta, u kojem se mreže nisu tresle. Tek u nastavku dva pogotka.

Getafe je bolje otvorio drugo poluvrijeme, a u 59. minuti poveli su iz penala preko Nicolasa Fedora, koji je i izborio najstrožu kaznu za svoj klub. Uslijedilo je opuštanje domaćih nogometaša, dok je Racing opasno prijetio u svakom napadu.

Iz jedne kontre su u 64. minuti stigli do poravnanja. Jairo Samperio je povukao kontranapad, lijevo loptu gurnuo za slobodnog Papakouli Diopa, koji bez većih problema matira Moyu. Tamnoputi napadač gostiju bio je ponajbolji igrač na utakmici, a imao je još dvije dobre prilike da donese gostima tri boda.

Između ostalog, promašio je penal u 26. minuti, kada je Racing mogao povesti.

Primera, 20. kolo:
Getafe - Racing 1:1 (Fedor 59/ Diop 64)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.