Ovo će se prepričavati: River zabio osam golova, pao rekord!

A u prvoj utakmici izgubili 3:0...

Ovo će se prepričavati: River zabio osam golova, pao rekord!

Utakmica koju su večeras u Buenos Airesu odigrali River Plate i bolivijski Wilstermann ući će u anale južnoameričkog fudbala, što se svakako odnosi i na dvomeč ova dva tima koji će se godinama prepričavati.

U prvoj utakmici, Wilstermann je slavio sa 3:0 i River je bio na pragu eliminacije iz četvrtfinala Cope Libertadores, ali je večeras u revanšu pred svojim navijačima slavio sa nestvarnih 8:0.

Od starta utakmice vidjelo da će večeras jedan tim apsolutno dominirati terenom i pitati se za sve. River je poveo već u 9. minuti preko Scocca, koji je potom u 14. i 19. zabijao za svoj hat-trick, a argentinski velikan je već tada anulirao zaostatak iz prve utakmice u Boliviji.

Perez je u 36. minuti pogodio za vodstvo Rivera od 4:0, što je bio rezultat prvog poluvremena, a čim je utakmica nastavljena nevjerovatni Ignacio Scocco se ponovo upisao u strijelce (5:0). Već u 53. minuti, Fernandez je zabio za 6:0, da bi tri minute kasnije Scocco postigao i svoj peti gol na utakmici.

Euforični navijači na Monumentalu tražili su od svojih fudbalera da do kraja utakmice napune mrežu svog protivnika do vrha, a osmi gol su vidjeli u 67. minuti kada je svoj drugi gol na utakmici postigao Perez. Pokušao je River do kraja zabiti još koji pogodak, ali nije uspio i meč je okončan rezultatom 8:0.

Ovo je bila najubjedljivija pobjeda u knockout fazi Cope Libertadores u historiji ovog takmičenja, a prosto je nevjerovatno šta se desilo sa Wilstermannom, čiji igrači će za večerašnju sramotu sigurno biti kažnjeni.

River Plate slavi ulazak u polufinale Cope Libertadores, koje su još ranije obezbijedili brazilski Gremio i ekvadorska Barcelona. Posljednji polufinalista bit će poznat nakon što svoj revanš meč odigraju Lanus i San Lorenzo (prva utakmica 0:2). 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi