Ovo je baš sumnjivo: Ili su igrači nesposobni ili je ovo očit primjer namještanja

Situacija koja je kod mnogih izazvala veliku sumnju

Ovo je baš sumnjivo: Ili su igrači nesposobni ili je ovo očit primjer namještanja

S. Pašalić

Prošlog vikenda se igralo 28. kolo marokanske prve lige, a na toj utakmici je viđen jedan zanimljiv gol.

Marrakech je slavio na svom terenu protiv Youssoufia Berrechida sa 4:1, a prvi gol je došao već u 4. minuti kada je Abdelilah Amimi pogodio za 1:0.

Ipak, mnogim korisnicima društvenih mreža je ovaj pogodak bio sumnjiv s obzirom da su gosti u blizini svog šesnaeterca izgubili loptu, a zatim se Amimi prošetao do peterca i iskosa pogodio za vodstvo domaćeg tima.

Igrač gostiju je plesao oko Amimija kao da je tek jučer počeo igrati nogomet, a reakcija golmana je bilo poprilično loša.

Zanimljivo je da je Marrakech pobjedom dva kola prije kraja skočio na 14. mjesto koje garantuje opstanak u ligi i sada imaju bod više od Moghreb Tetouana koji se trenutno nalazi na poziciji koja vodi u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi