"Ovo je velika čast, poziv će mi biti dodatni motiv"
Za 18-godišnjeg Beganovića poziv Marinovića dolazi kao nagrada za trud i dobre partije u dresu Slobode

Mladi defanzivac Slobode Amar Beganovć na spisku Marinovića

"Ovo je velika čast, poziv će mi biti dodatni motiv"

Edmir Škorić

Mladi prvotimac Slobode iz Tuzle Amar Beganović (18) našao se jutros na spisku Vinka Marinovića za predstojeći prijateljski meč selekcija BiH i Azerbejdžana.

Selektor U-21 reprezentacije BiH odlučio je da pozove i Beganovića, te beku Slobode ukaže povjerenje i da priliku da pokaže koliko zna i može. Svojim igrama u dresu tuzlanskog premijerligaša stekao je status jednog od najstandardnijih i najboljih igrača iako ima tek 18 godina, a to je jedan od ključnih razloga što mu je upućen poziv.

"Velika je čast igrati za BiH, bez obzira o kojoj selekciji se radilo. Imao sam priliku da igram u omladinskim selekcijama, a posebno sam sretan što sam sada dobio priliku da budem uz U21 reprezentativce. To znači da polako rastem uz reprezentaciju BiH. Zahvalio bih se selektoru Marinoviću, ali i svim trenerima sa kojima sam radio. Za mene je ovo jedan izuzetno važan trenutak u karijeri i mislim da će me ovaj poziv motivisati da nastavim marljivo da radim", rekao je Beganović za SportSport.ba, pa je dodao:

"Imamo zaista kvalitetne mlade igrače, evo na spisku ćete pročitati mnoge koji su po mom mišljenju budućnost i A reprezentacije. Neke dobro poznajem, ostale jedva čekam da upoznam, a pod palicom selektora Marinovića vjerujem da ćemo pružati dobre partije i da ćemo napraviti iskorak u smislu rezultata".

U tekućoj sezoni Premijer lige Beganović je odigrao 15 mečeva i postigao je jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi