Sve spremno za treći Idol nacije

"Ovo je velika stvar"

Edmir Škorić

Danas je u Colseumu, povodom trećeg izbora Idola nacije, u organizaciji SportSport.ba, održana press konferencija za novinare.

Prisutnim novinarima obratili su se glavni i odgovorni urednik portala Mirza Dautbegović, voditelj i novinar Marjan Mijajlović, te selektor izbora deset nominovanih Muhamed Konjić.

Najprije je  Marjan Mijajlović pozdravio goste, a onda se prisutnima obratio i selektor izbora Muhamed Konjić.

"Meni je veliko zadovoljstvo da sam ovdje među vama u takvoj jednog ulozi selektora. Ovo je velika stvar i stvarno sam počašćen. Ovo je stvarno pozitivno i zaista potrebno. Fudbal je kod nas jako značajan i bitno je da ovo postane tradicionalno. Imamo velike igrače, imamo velike ekipe, nažalost možda nemamo rezultate, ali ono što možemo popraviti jeste da se te neke stvari pamte i da dođe do nekog značajnog pomaka. Vrlo je važno da se okupljamo i da napravimo sve što možemo za taj sport i  da ta titula - Idola nacije dobije svoj pravi smisao", kazao je između ostalog Konjić, dodao:

"Kod izbora je bilo jako teško. Čini mi se da sam uspio, koliko toliko, da budem objektivan i da dam ono što je ove godine najbolje bilo u BiH. Samo se nadam da će ovaj program i sama ova dodjela biti na zadovoljstvo samih nas."

"Treba potrctati da izbor Idola nacije, kao i u svim ostalim kategorijama, dodjeljuju najbolji novinari iz eminetnih prinatnih i elektronskih medija sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Dakle, naša je želja da osim najboljeg fudbalera BiH, dodijelimo i druge nagrade. Želimo raditi na promocij bh. fudbala, ali i potaknuti mlade fudbalere. Nadam se da će u budućnosti ova manifestacija rasti i da će biti u korist svih nas", dodao je Dautbegović.

Podsjetimo da je Konjić nominovao sljedeće igrače: Edin Džeko (Wolfsburg), Emir Spahić (Montpellier), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Miralem Pjanić (Lyon), Ermin Zec (Genclerbirligi), Samir Bekrić (Koreja), Sanijad Ibričić (Hajduk), Saša Papac (Glasgow), Asmir Begović (Stoke City), Sejad Salihović (Hofenheim).

Izbor trećeg Idola nacije održat će se u nedjelju u Coloseumu, sa početkom u 20:30 sati. Podsjetimo da je prvu laskavu titulu ponio Vedad Ibišević (Hoffenheim) 2008. godine, a prošle godine Edin Džeko (Wolfsburg). Selektor u prvoj godini bio je Mehmed Baždarević, u drugoj Sergej Barbarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.