"Ovo nam je jedna od najvažnijih utakmica"

Amar Osim, trener FK Željezničara

"Ovo nam je jedna od najvažnijih utakmica"

Edmir Škorić

Vodeći Željezničar u 27. kolu Premijer lige na Grbavici dočekuje Olimpik u malom gradskom derbiju. Trener Amar Osim ističe da je ovo veoma bitna utakmica za Plave, ali i upozorava svoje igrače.

Na današnjoj press konferenciji prisutnima su se obratili trener Amar Osim te mladi ofanzivac Edin Višća.

"Ovo je veoma bitna utakmica za nas i moramo poduzeti sve da pobijedimo Olimpik. Ne smijemo se opustiti i moramo protivnika shvatiti ozbiljno, jer ukoliko uđemo lako u utakmicu, to bi nas na kraju moglo koštati", kazao je Osim okupljenim novinarima.

Istina, Olimpiku ovaj susret puno ne znači, no upravo zbog toga je Osim oprezan te upozorava svoje igrače pred sutrašnji duel.

"Olimpik nema nikakvog imperativa, a upravo takva ekipa je najopasnija. Igrači Olimpika imaju veliki motiv da se dokažu na Grbavici. U sutrašnjem duelu nema kartoniranih Seada Bučana i Mirsada Bešlije, dok će Alen Mešanović zbog povrede propustiti najvjeroatnije ostatak sezone", dodaje strateg Sarajlija, te napominje kako Vukovi nimalo nisu bezopasan protivnik.

"Momčad Olimpika ima dosta dobrih igrača koji su nastupili u mnogo jačim ligama od Premijer lige. Od Šaranovića prijeti opasnost i pokušat ćemo ga zaustaviti, no on nije jedini opasan igrač u Olimpiku. Uzeli su bod Širokom, a trebali su ih pobijediti, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti."

"Ovo nam je možda i najvažnija utakmica u sezoni jer je do kraja ostalo samo četiri kola. Potrebna nam je podrška publike koju smo možda malo i razmazili dobrim rezultatima. Pomalo je neshvatljivo da protiv Borca u prvenstvu na Grbavici bude 14.000, a protiv Modriče pet ili šest hiljada. Zato očekujem pune tribine , jer, ponavljam, ovo nam je možda i najvažnija utakmica u sezoni", završio je Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.