"Ovo nije normalno, najveća sramota holandskog sporta"

Trener Cambuura, očekivano, ljut i razočaran

"Ovo nije normalno, najveća sramota holandskog sporta"

Teme:

Kraljevski holandski fudbalski savez (KNVB) je odlučio otkazati sezonu koja je bila pod suspenzijom zbog pandemije koronaivursa.

Holandski šampionat se tako završio bez šampiona prvi put nakon ratne 1945. godine.

A osim što nema šampiona, nema ni ispadanja niti promocije u Eredivisie iz drugog ranga.

U najtežoj situaciji do prekid takmičenja u prvom rangu su bili Den Haag i Waalwijk, dok bi, da je sezona odigrana do kraja, gotovo sigurno u Eredivisie plasman izborio Cambuur.

Naime, Cambuur je u trenutku prekida bio lider u drugom rangu sa 66 bodova, dok je drugu poziciju držao De Graafschap sa četiri boda manje. Pomenuti timovi su imali popriličnu zalihu u odnosu na Volendam koji je bio na trećoj poziciji sa 55 bodova.

Hank de Jong, trener Cambuura, nije krio razočarenje odlukom saveza do otkaže sezonu i ukine ispadanje i promociju.

"Sramotna odluka. Ovo je najveća sramota u historiji holandskog sporta. Oni koji su donijeli ovakvu odluku moraće da žive sa grižom savjesti do kraja života. Ovo nije normalno, ovdje se radi o milionima, uložili smo ogroman novac. Jako će nas pogoditi. Trebalo je da uđemo u prvu ligu. Prvi smo na tabeli od oktobra i ostaćemo u drugoj ligi", izjavio je De Jong.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi