Owen: City je sila na koju treba računati

Owen: City je sila na koju treba računati

Napadač Manchester Uniteda, Michael Owen, se osvrnuo na šanse svoje momčadi za osvajanje titule u Premiershipu i na trenutnog lidera, ekipu Manchester Cityja.

"Oni su na vrhu ligaške tabele i igraju odlično. Očigledno je da su zaslužili pobjedu u ligi nad nama, ali samo nekoliko sedmica ranije, mi smo njih pobijedili u Community Shieldu. Tada su svi govorili kako će City morati sačekati još koju godinu da osvoji titulu, ali sada se priča promijenila. To samo pokazuje kako se stvari brzo okreću i mijenjaju.", rekao je Michael Owen, te dodao:

"Oni su trenutno u dobroj formi, ali svaki tim će morati proći kroz težak period. Trenutno smo u početnoj fazi prvenstva i još se ništa ne može naslutiti. Poslije Božića ćemo vidjeti mišljenja i forme ekipa, ali neupitno je da je City sila na koju moramo računati. Manchester United je mnogo puta ulazio u formu pred sami kraj sezone i tako se odvajao od svojih protivnika."

Manchester City je trenutni lider engleske Premier lige, a njihovi gradski rivali se nalaze na drugom mjestu, sa 5 bodova zaostatka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.