Owen dva, Giggs tri, United osam
Giggs briljirao kao nekada...

Manchester nadigrao Kineze

Owen dva, Giggs tri, United osam

Edmir Škorić

Manchester United odigrao je sjajan susret i bez većih problema pobijedio je kineski Hangzhou Greentown (8:2). Hat-trick postigao je iskusni Ryan Giggs, a dva komada u protivničku mrežu ubacio je i sve bolji Michael Owen.


Iako to nije pravi omjer kvalitete, Crveni vragovi "deklasirali" su kineski Hangzhou Greentown rezultatom 8:2. Azijska turneja i danas je navijačima Uniteda donijela dosta radosti, kako rezultatom tako i igrom svojih ljubimaca, no najviše ih može radovati forma njihovih napadača.

Prednost Manchesteru donosi novo pojačanje Michael Owen u 24. minuti, a nekoliko minuta poslije Berbatov postiže pogodak za 0:2. Zoran Tošić i po drugi put Owen pogodili su za konačan rezultat prvog dijela (0:4). Na samom početku drugog dijela Nani pogađa za "peticu".

A onda je nastala akcija u kojoj je glavna uloga gio iskusni Velšanin Ryan Giggs. Posljednjih pola sata Giggs je odigrao na niovu 20-godišnjaka, postigavši hat-trick. Kineski tim kojem najveći uspjeh predstavlja upravo prijateljski ogled sa jednim velikanom kao što je Manchester, uspijeva postići dva pogotka. Hongyou u 78. minuti, te Otto u posljednjim sekundama utakmice.

Utakmicu je pratilo oko 30 hiljada, možemo slobodno reći sretnika koji su bili očevidci odlične partije i koji su na dar dobili čak 10 pogodaka. United je startao u sljedećem sastavu: Van der Sar; Fabio, Evans, Ferdinand, Evra; Nani, Fletcher, Scholes, Tošić; Berbatov i Owen.

Za tri dana "vragovi" će snage odmjeriti sa argentinskim Boca Juniors, a potom slijede utakmica sa Bayern Minhenom ili Milanom (30. juli). Posljednja provjera za izabranike Sir Alex Fergusona trebala bi biti 5. augusta kada će Valencija biti protivnik Manchester Uniteda.

Uspješnu provjeru imao je i Liverpool, koji je sa 5:0 slavio protiv Singapura. Golove su postigli Voronin, Riera, Torres, te dva puta Nemeth.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.