)
Owen svaki gol naplatio 1,5 miliona funti
Newcastle ga skupo platio: Michael Owen

Skuplja pita od tepsije

Owen svaki gol naplatio 1,5 miliona funti

Jednom kad ode iz Newcastlea, Michael Owen će ovog člana engleskog Championshipa koštati nevjerovatnih 45 miliona funti.

To je gotovo polovina cjelokupne vrijednosti Newcastlea, kojeg će naredne sedmice sadašnji vlasnik Mike Ashley prodati za 90 miliona funti.

Newcastle će Owenu morati isplatiti dodatnih pola miliona eura ukoliko ovaj nekadašnji reprezentativac Engleske do 1. avgusta ne nađe klub, ili produži ugovor sa Svrakama. Međutim, ni Owen ni Newcastle nemaju želju za nastavkom saradnje.

Međutim, čak i kad mu istekne ugovor, Newcastle će Owenu morati plaćati sedmičnu platu u visini od 108.000 funti, sve dok ne potpiše novi ugovor.

Tako se dolazi do računice da je Owen za četiti godine koliko je proveo u Newcastleu koštao klub sa St. James Parka oko 45 miliona funti, a u dresu Svraka je za te četiri godine postigao svega 30 golova. Dakle, Newcastle je Owenu svaki pogodak plaćao 1,5 milion funti.

Nije ni čudo što su ispali iz Premier lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.