Owenu 4, Bartonu 8 sedmica pauze

Owenu 4, Bartonu 8 sedmica pauze

Adnan Beganović

Nakon jučerašnjeg poraza od Manchester Cityja, navijače popularnih "svraka" jutros su dočekale još gore vijesti. 

Naime, menadžer Newcastlea, Joe Kinner, u slijedećih nekoliko veoma bitnih utakmica u borbi za goli premierligaški život, neće moći računati na Michaela Owena i Joea Bartona.

Oba fudbalera zadobili su povrede na jučerašnjoj utakmici. Joey Barton će u petak morati na operaciju zbog loma koščice u desnom zglobu i prema prvim informacijama na terenu ga neće biti osam sedmica.

Michael Owen je susret sa Cityjem napustio već u 19. minuti. Kod Owena se također radi o povredi zgloba na desnoj nozi. Danas bi trebao imati dodatne pretrage, a prema informacijama koje dolaze iz Newcastlea, kod ovog sjajnog napadače se ipak ne radi o težoj povredi i on bi se trebao vratiti na teren za četri sedmice.

Newcastle se nakon 23 kola nalazi na 16. mjestu Premiershipa i odsustvo ova dva fudbalera sigurno će se negativno odraziti na ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.