Ozer: Spremni smo i motivisani da sezonu otvorimo dobrim rezultatom
Trener Zeničana svjestan je da gostuje ekipi koja na svome terenu teško prepušta bodove, ali vjeruje u svoje igrače da se mogu s Pecare vratiti neporaženi

Strateg Čelika pred gostovanje na Pecari

Ozer: Spremni smo i motivisani da sezonu otvorimo dobrim rezultatom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika večeras će u okviru posljednje utakmice 1.kola Premijer lige gostovati na Pecari kod Širokog Brijega. Zeničani se od jučer nalaze u karantinu u Međugorju, gdje su odradili jučer i jedan trening.

Čelik na Pecari teško osvaja bodove, a posljednja, odnosno jedina pobjeda desila se prije šest godina kada je bilo 0:1. Svjestan snage Širokog Brijega na domaćem terenu je i trener Čelika, Hasan Ozer, koji je svjestan šta ga očekuje u večerašnjoj utakmici, ali vjeruje u svoju ekipu i nada se dobroj sezoni.

"Spremni smo, svi su zdravi, nemamo probleme s povredama i jedva čekamo da krene utakmica. Malo nas je poremetilo što igramo danas, pa ćemo imati i dan manje za pripremu pred Sarajevo. Imali smo dobre pripreme, dobro smo se pojačali, konkurencija u ekipi je jaka, tako da vjerujem u dobru sezonu, odnosno bolju nego što je bila prethodna", ističe Ozer.

Široki je posmatrao u Evropskim utakmicama, te ih raspektuje posebno kada igraju na domaćem terenu

"Prošle sezone smo doživjeli debakl na Pecari, svjestan sam snage domaćina posebno kada igraju na Pecari, gdje rijetko ko osvaja bodove. Naravno da je za nas uspjeh sve osim poraza, ne bojimo se nikoga, spremni smo da jednom borbenom i agresivnom igrom pokušamo izvući pozitivan rezultat. Imamo veoma težak raspored na početku prvenstva, nadam se da ćemo osvojiti što više bodova u prva četiri meča. Liga će biti zanimljiva, to pokazuju i rezultati u prvom kolu. Došao sam u Čelik i motivisan sam da napravimo nešto, nadam se da ćemo imati dobru sezonu i da ćemo obradovati naše navijače", kazao je za SportSport.ba Hasan Ozer trener Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogući sastav Čelika: Pavlović, Raguž (Blažević), Isić, Vrhovac, Pecelj, Perišić, Jamak, Okić, Huseinbašić, Dedić i Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi