Özil je bio velika želja Pepa Guardiole
Foto: EPA

Trener Bayerna želio Özila

Özil je bio velika želja Pepa Guardiole

Midhat Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Pep Guardiola pokušao je u ljetnom prelaznom roku angažovati veznjaka Arsenala Mesuta Özila, navodi El Confidencial.

Iako u svojim redovima imaju veliki broj vrhunskih igrača, Bavarci su svoj tim željeli ojačati i sjajnim njemačkim reprezentativcem iz redova Arsenala Mesutom Özilom.

Pep Guardiola je činio sve kako bi doveo 26-godišnjeg veznjaka u redove Bayerna, ali je ponuda prvaka Njemačke glatko odbijena od strane Arsenala.

Topnici nisu željeli ostati bez jednog od najboljih igrača tima, te nije bilo govora o eventualnoj prodaji.

Özil je član Arsenala postao u januaru 2013. godine, a u redove Topnika je stigao iz madridskog Reala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.