Ozil najbolji fudbaler Njemačke za 2016. godinu

Priznanje za igrača Arsenala

Ozil najbolji fudbaler Njemačke za 2016. godinu

Endin Čaušević

Fudbaler Arsenala i reprezentativa Njemačke, Mesut Ozil, u svoju vitrinu trofeja dodao je novu nagradu.

Fudbalski savez Njemačke objavio je danas da je Mesut Ozil izabran za najboljeg igrača ove zemlje za prethodnu godinu. Fudbaler Arsenala je dosta ubjedljivo slavio, a njegov protivnik bio je igrač Real Madrida, Toni Kroos.

Ozil je osvojio 54,5% glasova, dok je drugoplasirani Kroos dobio 33,9%. Njemački reprezentativac iza sebe ima odličnu godinu u klupskom, ali i reprezentativnom fudbalu.

On je za njemačke medije danas izjavio da je ovo za njega veliko priznanje, te da je presretan što je konačno osvojio ovu nagradu. Također, dodao je da se nada da ovo neće biti jedini put da je osvojio nagradu za najboljeg igrača Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi