Ozil najbolji igrač prvog dijela Bundeslige

U izboru kolega nogometaša

Ozil najbolji igrač prvog dijela Bundeslige

Edmir Škorić

Veznjak bremenskog Werdera Mesut Özil  proglašen je najboljim igračem prvog dijela Bundeslige.

Özil je sa 38.1 % glasova u izboru svojih 228 kolega nogometaša i magazina Kicker slavio ispred Stefana Kiesslinga, napadača Bayer Leverkusena koji je vodeći na listi strijelaca sa 12 golova. Kiessling je skupio 22.9 % glasovao, dok je treće mjesto pripalo Brazilcu HSV-a Ze Robertu. Bivši igrač Bayerna skupio je svega 9.6 % glasova, ali treba imati na umu da je zbog povrede propustio posljednji mjesec.

Rene Adler (Bayer Leverkusen) proglašen je najboljim golmanom, dok su na drugom i trećem mjestu završili Tim Wiese (Werder) i Manuel Neuer (Schalke). Nagradom za najboljeg trenera okitio se Thomas Tuchel (Mainz). Heynckes (Bayer Leverkusen) i Felix Magath (Schalke) podijelili su drugo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.