Özil presretan dolaskom u Real

Özil presretan dolaskom u Real

Njemački reprezentativac Mesut Özil izjavio je da je "veoma sretan" zbog dolaska u Real Madrid.

Tokom zvaničnog predstavljanja novinarima u svom novom klubu Özil je kazao da je zadovoljan brzim odvijanjem stvari kada je u pitanju njegov transfer iz Werdera u Real.

Real je Werderu platio 15 miliona eura za 21-godišnjeg veznjaka, koji je bljesnuo na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Sada osjećam olakšanje kada je sve završeno. Jedva čekam početak sezone", rekao je Özil, koji je trenera Reala Josea Mourinhoa označio kao "najboljeg na svijetu".

Dodao je da je Mourinho bio ključni čovjek zbog koga je došao u Real.

Özil je demantirao navode da je odbio da trenira za Werder ako ga njemački klub ne pusti u Real.

Nijemac je danas uspješno obavio ljekarski pregled i nakon toga potpisao šestogodišnji ugovor. Medijima ga je predstavio Realov direktor Jorge Valdano, koji je kazao da je Özil bio "prioritet za klub".

Özil je šesto ovosezonsko pojačanje Reala, a prije njega su došli Sami Khedira, Ricardo Carvalho, Pedro Leon, Sergio Canales i Angel Di Maria.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.