Özil upozorava na snagu Italije

Samo pravi pristup će Nijemcima donijeti pobjedu

Özil upozorava na snagu Italije

A. Haznadarević

Veznjak Real Madrida i reprezentacije Njemačke Mesut Özil smatra da je njegova momčad potpuno fokusirana na susret sa Italijom, te da prije snova o finalu moraju pobijediti uvijek opasne Azzurre. 

Iako mnogi već vide reprezentacije Njemačke i Španije u finalu, Özil smatra da ni Italija i Portugal nisu slučajno tu, te je upozorio na snagu momčadi Cesare Prandellija.

 

"Za mene bi bilo pogrešno reći da bi finale Njemačke i Španije bilo finale snova. Četiri ekipe su u polufinalu, a mi moramo napraviti sljedeći korak, što isto važi i za Špance."

 

I pored snage Italijana, glavna zvijezda njemačke momčadi smatra da pobjeda neće doći u pitanje, ako  njegovi saigrači uspiju zaigrati na svom nivou:

 

"Italija je veoma jaka, tehnički su sjajno organizovani, ali ako budemo odigrali sa svojim punim potencijalom, izaći ćemo kao pobjednici."

 

Nijemci su imali dva dana duži odmor od Italijana, no Özil smatra da će i reprezentacija Italije imati sasvim dovoljno vremena za odmor.

 

"Italijani će imati dovoljno vremena za odmor", tvrdi dvadesettrogodišnjak, koji je zatim pohvalio svog narednog protivnika: 

 

"Oni su iznenađenje turnira. Čak protiv aktuelnog svjetskog prvaka, Španije, odigrali su fantastičan meč u grupnoj fazi."

 

"Oni su apsolutno došli tu gdje zaista i pripadaju", zaključio je Özil. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.