Ozil: Zbog rada sa Wengerom sam se odlučio za Arsenal

Nijemac govorio za službenu stranicu Arsenala

Ozil: Zbog rada sa Wengerom sam se odlučio za Arsenal

Mesut Ozil novi fudbaler Arsenala izjavio je da je iz Reala prešao u redove Topnika zbog saradnje sa Arseneom Wengerom.

"Izabrao sam Arsenal jer je to jedan od najboljih klubova u Engleskoj. Wenger je prvoklasan trener, to je dokazao prethodnih godina. U prošlosti su mnogi igrači napredovali radeći sa njim i zbog toga sam se odlučio za Arsenal. Želim napredovati i radujem se Arsenalovom stilu igre,” izjavio je Ozil, te dodao:

“Najvažnije je da trener vjeruje u mene. Želim pokazati šta umijem i zabavljati se na terenu. Mislim da svojim nastupima mogu pomoći. Razgovarao sam sa Wengerom, rekao mi je šta misli o meni i šta očekuje.”

Ozil je posljednjeg dana prelaznog roka za 40 miliona funti iz Real Madrida prešao u Arsenal. Iz Madrida je otišao dan nakon što je obznanjeno da je Gareth Bale završio posao sa kraljevskim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.