Pacerskim potezom golman Thuna počastio Strellera

Greška Christiana Leitea

Pacerskim potezom golman Thuna počastio Strellera

Ekipa Basela je u finišu susreta slavila na gostovanju kod  Thuna sa 3:2 u okviru 3. kola švicarskog fudbalskog šampionata.

Za razliku od pobjedničkog gola do vodećeg su gosti stigli poprilično rano. Već u 18. minuti utakmice gosti su imali vodstvo od 0:1, a napadač gostiju Marco Streller iskoristio je poklon domaćeg čuvara mreže.

Čuvar mreže Thuna Christian Leite  želio je degažirati loptu, ali mu je ona prešla preko noge, a u njen posjedstigao je napadač gostiju, te bez problema loptu pospremio u mrežu domaće ekipe za prvo vodstvo aktuelnog šampiona Švicarske u ovome meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.