Pachuca bolja od Monterreya

Mexico Clausura

Pachuca bolja od Monterreya

U prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Meksika Pachuca je sa 1:0 na svom Nuevo Hidalgu bila bolja od aktuelnog prvaka Monterreya.

Pachuca je u 23. minuti iz odlične akcije povela. Damian Alvarez je iskoristio sjajno dodavanje  Francisca Torresa i lob udarcem matirao Javiera Orozca za minimalnu pobjedu osvajača CONCACAF lige prvaka.

U drugoj utakmici su se sastali Morelia i Chivas. U utakmici sa šest pogodaka Morelia je uprkos neigranju prvog strijelca Miguela Sabaha slavila sa 4:2. Marvin Cabrera je iz velike udaljenosti pogodio za 1:0 u 23. minuti, a Jorge Garcia sjajnim pogotkom poravnava u 39. minuti. Samo šest minuta kasnije Chivas je preko Omara Brava stigao do potpunog preokreta.

U nastavku utakmice sjajna igra Morelije. Luis Rey je u 54. minuti poravnao na 2:2, a osam minuta kasnije Gabriel Pereyra dovodi Moreliju u vodstvo od 3:2. U 65. minuti je iskusni Jared Borgetti postavio konačnih 4:2 za Moreliju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.