Pachuca dovela Darija Cvitanicha
Cvitanich po dolasku u Ajax

Cvitanich napustio Ajax

Pachuca dovela Darija Cvitanicha

Priča o povratku Darija Cvitanicha u Argentinu gotova je. Ipak, Argentinac hrvatskih korijena neće u Argentinu, nego malo zapadnije u Meksiko.

Jedan od najpopularnijih meksičkih klubova Pachuca novi je klub u kojem će Cvitanich provesti godinu dana na posudbi s mogućnošću otkupa ugovora.

"Posao je završen. Jedino još treba da Cvitanich stavi potpis na ugovor, a to će biti gotovo u narednih nekoliko dana u Buenos Airesu. Ono što je najvažnije da je posao gotov i Cvitanich će biti predstavljen u Pachuci 26. decembra", rekao je predsjednik Pachuce Jesus Martinez meksičkim medijima.

25-godišnji napadač je pet godina proveo u Banfieldu u kojem je bio jedan od najboljih napadača argentinske lige, a onda je stigao u Ajax u kojem je u dvije godine postigao 13 golova, ali dolaskom Martina Jola za trenera izgubio je mjesto u timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.