Pachuca i Pumas u finalu
Veron je odveo Pumas u finale

Meksiko Clausura

Pachuca i Pumas u finalu

U veoma neizvjesnim revanšima polufinala Pachuca i UNAM Pumas su na kraju ipak slavili i plasirali se u veliko finale.

Pachuca je pretrpjela tek drugi poraz ove sezone, ali u ukupnom omjeru on nije imao neki veliki značaj. Pachuca je povela preko Jose Cardenasa u 20. minuti, da bi Indios preko Edwina Santibaneza u 40. minuti došao do poravnanja. Tek što je drugo poluvrijeme počelo gosti preko Juana Rodrigueza dolaze do potpunog preokreta. U 79. minuti muk na Estadio Hidalgu. Ezequiel Maggiolo donosi 3:1 Indiosu i plasman u finale, ali u 87. minuiti Blas Perez postavlja konačnih 2:3, i tako odvodi Pachucu u veliko finale. 

Puebla se uspjela revanširati Pumasu za poraz od prije četiri dana istom mjerom. Nakon poraza na svom terenu od 2:1, sada su slavili sa 2:1, ali su ispali, jer u Meksiku dalje ide tim koji je bio bolje plasiran u regularnom dijelu prvenstva. U 2. minuti meča Sergio Perez iz penala dovodi Pueblu u vodstvo, da bi Daniel Osorno u 29. minuti povisio na 2:0. tim rezultatom Puebla je imala finale u rukama sve do 90. minute kada paragvajski reprezentativac Dario Veron postiže gol odluke kojim Pumas ide u finale protiv Pachuce. 

Rezultati:

UNAM Pumas – Puebla 1:2 (2:1)
Pachuca – Indios 2:3 (2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.