Pachuca jednom nogom u finalu
Jose Torres je ponovo bio strijelac

Meksiko Clausura

Pachuca jednom nogom u finalu

U prvim utakmicama polufinala doigravanja za prvaka Meksika slavili su gosti. Pachuca nije imala problema sa Indiosom, dok su Puebla i Pumas odigrali meč za infarkt.

Nakon što su napravili veliko iznenađenje izbacivši velikog favorita Tolucu u četvrtfinalu Liguille, igrači Indiosa konačno su prizemljeni. Pachuca je ipak prejaka, i sigurno najkvalitetniji tim Meksika u ovom trenutku. Pachuca nije došla da se brani i to su pokazali od samog početka meča krenuvši napadački na gol Indiosa. Već u 18. minuti meča Christian Gimenez donosi vodstvo Pachuci, da bi Jose Torres u 34. minuti svijim drugim golom u doigravanju postavio konačnih 0:2, rezultat kojim je Pachuca već jednom nogom u finalu. 

I u drugoj utakmici gosti su slavili pobjedu. UNAM Pumas je došao u Pueblu na noge domaćoj momčadi s ciljem da postigne jedan gol koji će mu garantirati mirniji revanš, ali su na kraju prebacili normu postigavši dva. Iako je Puebla povela rano, već u 12. minuti golom Alejandra Acoste, u drugom dijelu su posustali i gosti dolaze do preokreta. Prvo u 74. minuti na 1:1 poravnava Martin Bravo, da bi u sudijskom vremenu utakmice Marcos Palacios šokirao domaće navijače drugim golom za Pumas. 

Rezultati:

Indios – Pachuca 0:2
Puebla – UNAM Pumas 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.