Pachuca na vrhu
Bautista donosi bod Jaguaresu

Meksiko Clausura

Pachuca na vrhu

15.kolo meksičke Clausure obilježeno je po tome što su se utakmice igrale bez publike iz sigurnosnih razloga, a razlog je svinjska kuga koja je odnijela na stotine života u posljednjih nekoliko dana u Meksiku.

Pachuca je iskoristila kiks vodeće Toluce i zasjela na čelo tabele. Sjajnom igrom Ulisesa Mendevila, koji je hat trickom donio pobjedu Pachuci nad Cruz Azulom, Pachuca je sada na vrhu tabele bodovno izjednačena sa Tolucom. Cruz Azul se nalazi u najvećoj krizi u historiji kluba i po prvi bi put mogao ispasti iz lige, što bi bila prava sramota za jedan od najvećih latinoameričkih klubova.

Toluca je odigrala samo 0:0 u gostima kod Atlasa, tako da sada lidersku poziciju dijeli sa Pachucom.

Još jedan meksički velikan ove sezone igra očajno. Club America je na svom terenu izgubila od Tecosa rezultatom 2:1. Gosti su poveli preko Carlosa Moralesa u 25. minuti, da bi Mario Ortiz povisio u 73, a počasni pogodak za Americu postiže Roberto de Pinho u 81. minuti meča.

UNAM Pumas i Chivas de Guadalajara su podijelili bodove igrajući 1:1. Chivas je poveo u 20. minuti preko Javiera Hernandeza, da bi Juan Cacho u 82. minuti postavio konačnih 1:1.

Najbolju utakmicu ovog kola odigrali su Jaguares i Morelia. Morelia je preko dvostrukog strijelca Miguela Sabaha u 34 i 51. minuti vodila sve do 82. minute kada Oribe Peralta smanjuje na 2:1, a onda u sudijskom vremenu Adolfo Bautista sjajnim pogotkom donosi bod Jaguaresu.

Rezultati:

San Luis-Necaxa 1:1, Jaguares-Morelia 2:2, Tigres-Santos Laguna 1:1, Pachuca-Cruz Azul 3:0, Atlas-Toluca 0:0, Atlante-Monterrey 0:1, UNAM Pumas- Chivas Guadalajara 1:1, Puebla-Indios 0:2, America-Tecos 1:2.

Tabela: Pachuca i Toluca 30, Monterrey i UNAM Pumas 25, Puebla 24, Tecos i Atlas 21, Chivas i Jaguares 20.... dok su na dnu tabele Atlante, Tigres i Necaxa po 13 i posljednji Cruz Azul sa 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.