Paderborn želi zadržati Marija Vrančića

Veznjak bh. korijena je jedan od ključnih igrača

Paderborn želi zadržati Marija Vrančića

Sa 29 bodova na sedmom mjestu na tabeli Cvajte Paderborn uz malo sreće može dobaciti i do najjačeg njemačkog fudbalskog ranga.

Iako trećeplasirani K'lautern ima svega dva boda više, ambicije Paderborna u ovoj sezoni ipak nisu megalomanske. Ali daleko od toga da Uprava kluba nema namjeru zadržati postojeći kadar na okupu.

Mario Vrančić jedan je od najboljih igrača ovog njemačkog drugoligaša, a njegov ugovor ističe narednog ljeta. Zbog toga su u Paderbornu sa veznjakom bh. korijena već počeli pregovarati oko produženja saradnje.

"Pregovori sa Vrančićem oko produženja su u toku. Za sad je sve u najboljem redu, a nastavit ćemo ih u Turskoj tokom zimskih priprema," izjavio je menadžer Paderborna Michael Born.

Mario Vrančić u Paderborn je dospio iz drugog tima Borussije Dortmund u ljeto prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.