Pajić na Tušnju, Kaplan na Koševu
Premijerligaški "karavan" počinje narednog vikenda

Određene sudije za 16. i 17. kolo Premijer lige BiH

Pajić na Tušnju, Kaplan na Koševu

Danijel Pajić iz Bijeljine sudiće derbi utakmicu 16. kola fudbalske Premijer lige BiH koju će u subotu do 15 sati na tuzlanskom stadionu “Tušanj” odigrati Sloboda i Željezničar, odlučeno je danas u Sudijskoj komisiji NS/FS BiH.

U drugom derbiju naših renominarih klubova koji će biti igran u istom terminu na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” gdje će Sarajevo dočekati zenički Čelik pravdu će dijeliti Semir Kaplan iz Stoca.

Bureković sudi jesenjem šampionu


Jesenji šampion Zrinjski gostovaće u Banja Luci kod Borca, a arbitar ovog meča biće Muamer Bureković iz Zenice. Od zanimljivijih susreta treba izdvojiti i duel Široki Brijeg - Slavija, koji će, prema dopisu iz NS/FS BiH, jedini biti igran u večernjem terminu. Povjerenje Sudijske organizacije NS/FS BiH za utakmicu na “Pecari” dobio je Midhat Arnautović.

Sarajevski arbitri  

U ostalim utakmicama 16. kola sudiće sarajevski arbitri: Zvijezda – Modriča Maxima (Rusmir Mrković), Velež – Laktaši (Emir Alečković), Travnik - Posušje (Adnan Pervan), Leotar – Orašje (Elmir Pilav). Svi susreti 16. kola igraće se u subotu od 15 sati, izuzev meča u Širokom Brijegu (20).

Banjalučanima najzanimljivije u 17. kolu

Sudijska organizacija NS/FS BiH danas je delegirala sudije i za 17. kolo koje će biti odigrano 7. i 8. marta. Ognjenu Valjiću iz Banja Luke pripao je derbi u kojem će Zrinjski ugostiti Sarajevo, dok će njegov sugrađanin Robert Zrilić suditi meč na “Bilinom polju”, između Čelika i Širokog Brijega.

Utakmicom Željezničar – Velež na “Grbavici” arbitriraće Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške.

U ostalim mečevima 17. kola sudiće: Leotar – Zvijezda (Tomislav Čuić – Tomislavgrad), Orašje – Borac (Edin Golač – Banovići), Slavija – Travnik (Vladimir Doniković – Orašje), Posušje – Sloboda (Radosav Vukasović – Trebinje), Laktaši – Modriča Maxima (Anto Živković – Orašje).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.