Palacio u pregovorima sa Deportivom
Palacio uskoro na evropskim terenima?

Palacio u pregovorima sa Deportivom

E. Škorić

Rodrigo Palacio napokon bi mogao svoje fudbalsko umijeće pokazivati na evropskom tlu, budući da napadača Boca Juniorsa žele mnogi evropski klubovi, no za sada najbliži potpisu Palacija je španjolski Deportivo iz La Corune.

Argentinski mediji javljaju kako su počeli pregovori Deportiva iz La Corune sa argeninskim napadačem koji nastupa u Boca Juniorsu. Igračev menadžer Roberto Depietri sastao se sa Carlosom Bianchijem, direktorom argentinskog kluba, te su za više od jedan sat uspjeli sklopiti kompromis. Navodno, u klubu su spremni pustiti Rodrigo Palacija, budući da će Boca za 27-godišnjaka dobiti pozavidnu sumu koju je spremio Deportivo.

Palacio je privukao pozornost i drugih evropskih velikana, pa se tako za njega interesuje AC Milan i Juventus, no on je do danas dan ostao vjeran navijačima Boce. Ipak, nakon katastrofalne sezone Copa Libertadoresa, u klubu su odlučili "rasturiti" svoj tim, a prvi koji bi mogao napustiti argentinskog giganta je upravo Palacio.

Ranije je Palacio bio na rubu odlaska u rimski Lazio, no iz nepoznatih razloga pregovori su prekinuti i napadač tada nije prešao na evropsko tlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.