Palermo jači za tri mlada igrača
Palermo sa mladim nadama u proljeće

Serija A

Palermo jači za tri mlada igrača

Edmir Škorić

Poraz kod Genoe zabrinuo je vodeće ljude u Palermu i uslijedila je brza reakcije, te su u klub pristigla tri mlada igrača.

Mathias Abel Hernandez Platero je 19-godišnjak koji je u Palermo stigao iz Uruguaya. On će sa "rosanerima" provesti naredne četiri godine. U svojoj zemlji poznat je po nadimku "dragulj" i do sada je odigrao nekoliko utakmica za U-21 selekciju Uruguaya.

Mediji vjeruju kako će mladi napadač biti veliki dobitak za momčad sa Sicilije, a pored njega u klub su stigli 18-godišnji Frances Sabatucc koji je posuđen iz Cisco Rome, te 19-godišnji dosadašnji igrač Trevisa Eros Pellegrini koji je iz Trevisa je u Palermo stigao za 400 hiljada eura.

"Rosaneri" tako vjeruju u budućnost ovih momaka, koji po prvi put nastupaju u nekom većem klubu kao što je Palermo.

Već ranije u klub je stigao 30-godišnji golman Davide Morello iz nižerazredne Pise.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti