Palermo nadigrao Juventus

7. kolo Serije A

Palermo nadigrao Juventus

Edmir Škorić

Cavani i Fabio Simplicio golovima u prvom dijelu utakmice donijeli su Palermu pobjedu nad Juventusom u posljednjoj utakmici 7. kola Serije A.

Torinezi su poslije remija na Allianz Areni u okviru 2. kola Lige prvaka imali (nešto) lakši ispit. Priželjkivali su u redovima Juventusa novu pobjedu (petu) i povratak na čelo Serije A, kojeg za sada drži Inter.

Ipak, nisu se večeras Torinezi proveli na Siciliji u Palermu. Već u 6. minuti poluprilika za domaće igrače. Bivši igrač Juventusa, Fabrizio Miccoli, dobija loptu na nekih 12 metara, no kako je bio opkoljen igračima Juventusa uspio je tek traljavo šutirati u ruke Buffona.

Dobru priliku gosti iz Torina propuštaju u 30. minuti. Fabio Grosso dobro je centrirao sa lijeve strane, golman Palerma Rubinho preko svog igrača izboksao loptu, ona dolazi do Camoranesija koji je šutira prema praznom golu. A, onda se kao duh na liniji pojavio Danac Simon Kjaer i spasio siguran pogodak svom timu.

Ubrzo je stigla kazna za ovaj promašaj Juventusa. Felipe Melo gubi loptu nedaleko od gola Juventusa, potom jedan igrač Palerma juri prema golu Buffona, nesebično upošljava Cavanija na desnoj strani, a ovaj silovito pogađa lijevi gornji ugao Buffonovog gola. Velika radost za sve navijače na Renzo Barberi.

Do kraja poluvremena domaći su uspjeli povistiti prednost i riješiti pitanje pobjednika, kako je izgledala igra Juventusa bilo je očito da se ne mogu vratiti. Fabrizio Miccoli izveo je slobodni udarac skroz sa lijeve strane terena, Fabio Simplicio utrčao prije Juventusove odbrane u peterac i desnom nogom smjestio loptu pored nemoćnog Buffona.

Stara dama u nastavku ništa bolja, dapače, domaći su mogli doći i do veće prednosti. No, pokušavali su igrači sa Delle Alpija. Tako je u 48. minuti Amauri napravio par koraka i sa vrha šesnaesterca loptu poslao nekih pola metra iznad grede Rubinha.

Potom je uslijedila dominacija igrača u roze dresovima. Cassani je u 55. minuti centrirao sa desne strane, Bresciano nadskočio Legrotaggliea i glavom loptu lansirao tik uz Buffonovu desnu stativu. Bio je večeras italijanski golman na velikim mukama. Pet minuta kasnije Miccoli se našao sam pred Buffonom, i kada se očekivalo da okonča pitanje pobjednika, nekadašnji napadač Juventusa, Benfice i Fiorentine šutira ravno u golmana gostiju. Htio je omaleni napadač potkovati i preko Buffona loptu ubaciti u mrežu, no nije uspio.

Ponajbolja prilika za Juve u nastavku bila je ona iz 62. minute. Brazilac Diego izveo je "slobodnjak2 sa 17 metara i zatresao gredu Rubinha. Odmah poslije toga Ferrara je Diega zamijenio sa De Ceglijem. Očito da se bivši Werderov igrač još nije dobro oporavio od povrede.

Petnaest minuta prije kraja soloprodor strijelca prvog gola, Cavanija, no njegov šut odlazi daleko od stative Juventusovog gola. Obećavala je ova prilika, ipak nije se dobro snašao napadač Palerma.

Igrači Palerma u nekoliko navrata dolazili su pred gol Buffona, dobro su se branili, a brzim kontra napadima prijetili su Juventusu. Na kraju je završilo pobjedom Palerma od 2:0 i Juventus nije uspio prestići Inter koji je vodeći nakon sedam odigranih kola.






Palermo - Juventus 2:0 (2:0)
Strijelci: Cavani 37' (1:0), Simplicio 42'(2:0).
Žuti kartoni: Cassani, Pastore (PAL), Camoranesi, Legrottaglie, Zebina (JUV).

Palermo: Rubinho, Bovo, Pastore /od 85. Budan/, Sirigu, Balzaretti, Kjaer, Cassani, Simplicio, Migliaccio, Bresciano / od 74. Nocerino/, Miccoli, Cavani /od 77. Goian/.
Juventus: Buffon, Chiellini, Grosso, Legrottaglie, Zebina /od 76. Grygera/, Poulsen, Camoranesi /od 70. Trezeguet/, Melo, Diego /od 63. De Ceglie/, Amauri, Iaquinta.

Poredak Serije A:
1. Inter 16
2. Sampdoria 16
3. Juventus 14
4. Fiorentina 14
5. Genoa 13
6. Chievo 11
7. Udinese 11
8. Roma 11
9. Parma 11
10. Palermo 9
11. Lazio 9
12. Milan 9
13. Bari 8
14. Cagliari 7
15. Napoli 7
16. Bologna 6
17. Siena 5
18. Catania 4
19. Atalanta 3
20. Livorno 3

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.