Palermo nudi novi i izdašniji ugovor Jajalu

Sadašnji ugovor važi do 2019. godine

Palermo nudi novi i izdašniji ugovor Jajalu

Italijanski drugoligaš Palermo pripremio je novi ugovor za bh. fudbalera Matu Jajala, prenose mediji sa Apenina.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva za Palermo nastupa od 2015. godine i neizostavan je u prvoj postavi tima sa Sicilije, a poboljšane performansi tokom posljednjih mjeseci natjeralo je čelnike kluba da reaguju.

Kako prenose italijanski mediji, u Palermu su odlučili da ništa ne prepuste slučaju i našem fudbaleru su ponudili novi ugovor sa povećanjem godišnje plaće, a pregovori između dvije strane oko produženja saradnje su navodno već počeli.

Izvjesno je da će do dogovora na kraju i doći, pogotovo iz razloga što se Jajalo osjeća vrlo dobro u Italiji, a također dobro ide i njegovom Palermu koji je na putu da se vrati u Serie A.

Palermo je trenutno na trećoj poziciji sa 50 osvojenih bodova, četiri manje od vodećeg Empolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi