Palermo odbio ponudu Spursa za Hernandeza

Palermo odbio ponudu Spursa za Hernandeza

Edmir Škorić

Palermo je odbio Tottenhamovu ponudu za Abela Hernandeza, bar tako tvrdi igračev zastupnik Vincenzo D'lppolito.

Navodno su Spursi poslali ponudu od 10 miliona eura u Siciliju za sjajnog urugvajskog napadača Abela Hernandeza, no ista je, tvrdi D'lppolito, odbijena.

“Da, istina je. Ali, za sada znam da je Zamparini (Palermov predsjednik Mauricio) odbio ponudu, mada ne znam tačnu cifru. Ako se doista radi o 10 miliona eura, onda se to može posmatrati kao omlažavanje igračkih kvaliteta, jer je njegova cijena na tržištu veća od 20 miliona eura. Transfer period tek počinje, pa ćemo vidjeti što će se na kraju sve dogoditi“, kazao je D'lppolito.

Hernandez je u Palermo stigao u ljeto 2009. godine iz Penarola i sa scilijanskom ekipom ima ugovor do 2013. godine. Postigao je tri gola u 22 nastupa za Palermo prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.