Palermo otkazao Zengi

Čelnici nezadovoljni rezultatom

Palermo otkazao Zengi

Adnan Beganović

Bivši golman talijanske reprezentacije i milanskog Intera Walter Zenga smijenjen je s mjesta trenera Palerma u ponedjeljak nakon što je njegova ekipa odigrala neriješeno 1:1 na domaćem terenu u sicilijanskom derbiju protiv Catanije.

Zenga, koji je trenirao Cataniju prije nego je na kraju prošle sezone na iznenađenje svih prešao u Palermo, posljednji je u nizu trenera koje je smijenio predsjednik Palerma Maurizio Zamperini.

U zadnja četiri kola Palermo nije zabilježio pobjedu i trenutno je 12. na tabeli Serie A.

Delio Rossi, koji je napustio Lazio na kraju prošle sezone, favorit je u kladionicama da zamjeni Zengu.

Smjene trenera u Italiji ove su sezone dostigle su rekordni nivo i zadnji klub na tabeli Siena smijenila je Marca Baronija nakon samo mjesec dana na toj poziciji, javljaju talijanski mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije