Palermo savladao  Bolognu

Sicilijanci sigurni kod kuće

Palermo savladao Bolognu

Prvi meč, 10. kola Serie A, odigrali su Palermo i Bologna, a domaći su ostvarili sigurnu pobjedu, razultatom 3:1.

Palermo je zadržao makslimalan učinak kod kuće, nakon što je večeras na stadionu Enzo Barbera, savladao Bolognu sa 3:1 i tako došo do pete uzastopne pobjede na svome terenu.

Već u 13. minuti bilo je 1:0, kada je gol postigao Zahavi. Do kraja poluvremena, Bologna je imala nešto više od igre, ali se rezultat nije mijenjao.

Na otvaranju drugog poluvremena, u 51. minuti Mathias Silvestre je povećao rezultat na 2:0, nakon što je bio najviši u skoku, poslije kornera koji je izveo Zahavi.

Na 3-0 je povećao Josip Iličić u 74. minuti susreta, a konačnih 3:1, djelo je Gastona Ramireza u 87. minuti.

Palermo je ovom pobjedom došao na viskoko peto mjesto, sa 16 bodova, dok je Bologna ostala na 14. poziciji sa 10 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.