Palermo sprema ponudu za Kalinića

Italijani će odriješiti kesu

Palermo sprema ponudu za Kalinića

Edmir Škorić

Iako je upao u golgetersku krizu, hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić našao se na meti italijanskog Palerma koji je, čini se, spreman Hajduku isplatiti osam miliona eura. 

Splitski Hajduk izgubio je sve šanse za osvajanje prvenstva i sutra u finalu Kupa igraju sa zagrebačkim Dinamom, a Nikola Kalinić je zaboravio zabijati. Stoga ne čudi njegova trenutna vrijednost, a prije samo par mjeseci je Valencija nudila 10 miliona eura.

No, sasvim neočekivano Palermo je ponovo pokazao interes za hrvatskim napadačem, budući da su Sicilijanci Kalinića željeli kupiti dok je ovaj "razarao" protivničke mreže u HNL-u.

Ugledni italijanski list Gazzetta dello Sport piše kako će Palermo ovog ljeta biti aktivan na tržištu, te da im je glavni cilj dovesti Kalinića. Napadač s "Poljuda" još uvijek dobro kotira kod Italijana, pa pišu kako Kale vrijedi osam miliona eura, unatoč lošim izdanjima posjednjih mjeseci.

Palermo planira u svoje redove dovesti i 19-godišnjeg Argentinca Javiera Pastorea, koji nastupa u argentinskoj prvoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.