Palermo traži 15 miliona eura za Iličića

Slovenac na meti Fiorentine, Juventusa, Rome...

Palermo traži 15 miliona eura za Iličića

Edmir Škorić

Od ove sezone član Serije B, Palermo, teško će zadržati svoje ponajbolje igrače. Slovenac Josip Iličić želi preći u Fiorentinu.

Slovenski veznjak očekuje da bude prodan ovog ljeta, ali Sicilijanci vjeruju da mogu zadržati Iličića, s kojim bi daleko lakše izborili povratak u društvo najboljih italijanskih klubova.

"Ništa još nije odlučeno, potrebne su tri strane da bi se postigao dogovor", rekao je Palermov direktor Giorgio Perinetti za Sport Italia, dodavši:

"Igrač, jasno, favorizuje transfer u Fiorentinu, jer on obožava način na koji oni igraju nogomet. On ima veliki potencijal, čak kada malo njegova forma varira. Tražimo 15 miliona eura za njega".

Osim Napolija, Rome i Fiorentine, za Iličića je, navodno, zainteresovan i Juventus. "Juventus nas nije upitao za Josipa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.