Nestvarne scene sa tribina na novom meču nogometne reprezentacije Palestine

Za njih je ovo više od nogometne utakmice

Nestvarne scene sa tribina na novom meču nogometne reprezentacije Palestine

Samir Mlaćo

Fudbalska reprezentacija Palestine trenutno igra meč Azijskog kupa, a rival je UAE.

Ponovo Palestinci imaju veliku podršku i sigurno su i milioni ljudi preko malih ekrana uz svoju reprezentaciju.

Palestina je trenutno kao država u teškom stanju, sve je veći broj žrtava iz dana u dan, a napadi iz Izraela čini se neće stati.

Zbog toga ginu civili, sve je skoro razrušeno u Gazi, pa je i svaka utakmica posebno za svakog reprezentativca Palestine.

Oni su mislima sigurno u svoj narod, te njima žele pokloniti svaki osvojeni bod i svaki pogodak. Trenutno gube 1:0.

Oglasi

"Sloboda Palestini", odjekuje sa tribina, što pokazuje i video snimci koji dolaze sa meča.

Treba istaći da su utakmice veoma posjećenje na Azijskom kupu, što govore i zvanične informacije.

Duel prvog kola grupe A između Katara i Libanona pratilo ukupno 82.49 gledatelja na stadionu Lusail Iconic, a taj podatak je objavljen danas i zvanično.

Druga najposjećenija utakmica trenutnog dijela Azijskog kupa je meč Saudijske Arabije i Omana kojeg je pratilo 41.987 gledatelja, meč Australije i Indije je sa tribina posmatralo 35.253 gledatelja, dok je četvrti najgledaniji duel bio okršaj Irana i Palestine kojem je prisustvovalo 27.691 gledatelj.

Palestinci su u prvom kolu grupne faze poraženi od Irana sa 4:1, ali i dalje imaju nadu da mogu proći dalje. Potrebna im je pobjeda večeras, a u ovoj grupi je još i Hong Kong.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi