Palestinac potpisao za izraelski klub, za uzvrat će podnijeti veliku žrtvu

I to se desilo

Palestinac potpisao za izraelski klub, za uzvrat će podnijeti veliku žrtvu

A. Čaušević

S obzirom na netrpeljivost Palestine i Izraela potpis fudbalera iz okupiranje zemlje za neki izraelski klub se može smatrati pravim čudom. 

Čudo je uspio realizovati Abdallah Jaber, 27-godišnji defanzivac koji je od jučer član Hapoel Hadere, ali će za uzvrat morati podnijeti veliku žrtvu.

Jaber koji je rođen u izraelskom gradu Tayibe je do sada nastupao za reprezentaciju Palestine, uz desetak upisanih nastupa, ali to prema svemu sudeći više neće biti slučaj.

"Igrao sam na važnim mečevima sa Saudijskom Arabijom, Japanom, Australijom. Odazvao bih se pozivu u reprezentaciju da me ponovo pozve i ako mi to klub dozvole, međutim problem je što dva Saveza uopšte ne komuniciraju", kazao je lijevi bočni fudbaler.

Posljednjih pet godina Jaber je igrao za Ahli Al-Khaleel. Međutim, kako je još uvijek imao izraelski pasoš to ga je spriječilo za inostrani angažman.

"U prošlosti sam se arapskim zemljama kretao uz pomoć palestinske propusnice, ali činjenica da imam izraelsko državljanstvo me profesinalno usporavalo. Tako nisam mogao potpisati za klub iz Egipta", rekao je Jaber.

Top Komentari

user1583752673
Izdajico! Kako mozes!?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi