VAR spriječio nestvaran povratak Rivera protiv Palmeirasa
Foto - EPA

Argentinski velikan odigrao fenomenalan meč, ali ostao bez finala

VAR spriječio nestvaran povratak Rivera protiv Palmeirasa

M. Šljivak

Brazilski Palmeiras prvi je finalista Copa Libertadoresa. Ovaj tim je večeras na svom terenu poražen od River Platea sa 0:2, ali je prošao dalje zbog pobjede u prvom meču od 3:0.

River je odigrao spektakularan meč. Marcello Galardo je pokazao da je veliki trener, ali na kraju je VAR spriječio veliki preokret.

Argentinski velikan je poveo u 29. minuti meča. Rojas je najbolji u skoku nakon kornera i zabija za 0:1.

Nastavio je River sa napadima na gol Palmeirasa. Stvarali su gosti šanse, a u 44. minuti su stigli i do drugog gola, a Borre je zabio za 0:2.

Oglasi

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je VAR zaustavio River na putu velikog preokreta.

U 52. minuti gosti zabijaju i treći gol. Montiel je zabio, ali je VAR ranije u akciji vidio ofsajd i gol je poništen.

Rojas je potom isključen kod Rivera, ali napadi nisu stali. Palmeiras je izgledao nemoćno, a u 75. minuti ponovo radi VAR. Dosuđen je penal za goste, ali sudija ga poništava nakon pregleda snimka.

Do kraja je River pokušavao svim silama. Imali su odličnih šansi, ali nisu uspjeli da zabiju pogodak koji bi ih odveo u produžetke i na kraju Palmeiras slavi prolazak u finale.

Tamo ih čeka pobjednik meča Santos - Boca Juniors. Prvi meč ovih ekipa završen je bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi